Print Page   |   Report Abuse   |   Register
Search

Visit the NEW CSI Store!

2012 Education and Poster Sessions
Share |

Education Sessions

Friday, March 23, 2012

ID Time Title Primary Presenter Length
112 11:00 am -
12:00 pm
Getting Counselors Involved Globally Courtland Lee 60-Minute
(Rm 2018)
129 2:00 pm -
3:30 pm
Enhancing Counselor Community Engagement in Bullying
Prevention Efforts: Making Cultural Adaptations for Individual Communities
Richard Hazler &
JoLynn Carney
90-Minute
(Rm 2008)

Saturday, March 24, 2012

ID Time Title Primary Presenter Length
204 10:30 am -
12:00 pm
Research in the Counseling Profession: Applying Neuroscience to
Inform Counseling Practice and Promote Evidence-Based Outcomes
Jane E. Myers 90-Minute
(Rm 2012)
250 3:45 pm -
4:45 pm
Professional Advocacy: What Supervisors and Supervisees Need to Know About the Law Theodore P.Remley, Jr. 60-Minute
(Rm 2001)

Sunday, March 25, 2012

ID Time Title Primary Presenter Length
327 10:30 am -
11:30 am
Leadership & Standards: Keeping Career Counseling at the Core of our Profession Spencer G. Niles 60-Minute
(Rm 2008)

Poster Sessions

Friday, March 23, 2012

ID Time Title Primary Presenter Length
504 10:30 am -
11:00 am
Service at Home and Abroad: Leveraging Our Resources William Walden 30-Minute
520 11:30 am -
12:00 pm
An Intentional Approach to the Recruitment of New Leaders Edward Wahesh 30-Minute
535 12:30 pm -
1:00 pm
Collaborating With CASA: Court Appointed Special Advocates
for Community Engagement
Rachel L. Buchheit 30-Minute
536 12:30 pm -
1:00 pm
Social Justice and Advocacy Among Graduate Students in Counselor Education Programs Olivia Dorn 30-Minute
551 1:30 pm -
2:00 pm
Don't Call Me Homeless: Increasing Empathy and Action of Student, Supervisor, and Clinician with Homeless Teen Population La Tasha C. Osborne 30-Minute
552 1:30 pm -
2:00 pm
Legislative Advocacy: How to Work with Elected Officials Stephen Kennedy 30-Minute
567 2:30 pm -
3:00 pm
Assisting Veterans on Campus and in the Community Kevin E. Kirkpatrick 30-Minute
568 2:30 pm -
3:00 pm
Identifying and Challenging Barriers to Effective Advocacy Gregory Pollock 30-Minute
583 3:30 pm -
4:00 pm
Social Media for Professional Counselors: Ethical and Legal Considerations Patrick R. Mullen 30-Minute
584 3:30 pm -
4:00 pm
Investigation into Adolescent Well-being: Use of the Life Perspectives Inventory Lauren D. Burris 30-Minute
599 4:30 pm -
5:00 pm
Folklore: A Vital Therapeutic Intervention in a Modern Cultural Pluralistic Society Maria Collar 30-Minute
600 4:30 pm -
5:00 pm
Sigma Phi Sigma Mentoring Program John A. Conteh 30-Minute
615 5:30 pm -
6:00 pm
Counseling in a Global Society: Expanding Worldview and Counseling Practices Through Global Education Liberty Hebron 30-Minute
616 5:30 pm -
6:00 pm
Stereotypes in the Media: Affects on African American Adolescent Girls - Identity Development Kenycia Byrd 30-Minute

Saturday, March 24, 2012

ID Time Title Primary Presenter Length
631 10:30 am -
11:00 am
HIV/AIDS in Southern Africa: Experiences of Members
of the Alpha Chapter of CSI
Natalie Williams 30-Minute
632 10:30 am -
11:00 am
Children Serve Too: Investigating Relationships of
Adult Children of Military Families
Karena Heyward 30-Minute
647 11:30 am -
12:00 pm
Innovations in Professional Development: Creating Integrative Chapter & Department Programs to Promote Advocacy & Leadership Eric M. Crumley 30-Minute
648 11:30 am -
12:00 pm
Advocacy Across Counseling Specializations: A Case Study
Approach at the Individual, Community and Legislative Levels
Kali DeWald 30-Minute
663 12:30 pm -
1:00 pm
Connecting Across Continents: International Immersion through the Oasis Project Cameroon Sarah Haney 30-Minute
664 12:30 pm -
1:00 pm
Promoting the Profession: Using Technology to Advocate Future
Career Paths in Counseling with High School Students
Emily R. Herman 30-Minute
679 1:30 pm -
2:00 pm
Best Practices in Professional Advocacy from the CSI Advocacy Committee Stephanie T. Burns 30-Minute
680 1:30 pm -
2:00 pm
Promoting Global Counseling Excellence through CSI Engagement George J. Rashid 30-Minute
695 2:30 pm -
3:00 pm
Raising the Bar: Implementing Effective Counselor Community
Engagement on the Local, National, and International Levels
Amy Zavadil 30-Minute
696 2:30 pm -
3:00 pm
A University/Community Partnership to Meet the Needs
of Those Impacted by Disasters
Brittany Dally 30-Minute

712.

3:30 pm -
4:00 pm
Working with clients who self-injure: A Grounded Theory Approach Julia Whisenhut 30-Minute
Sign In


Forgot your password?

New Member Registration

Calendar

9/30/2016
RMACES: CSI Chapter Faculty Advisors Training

9/30/2016
RMACES: CSI Chapter Leaders Training

10/7/2016
SACES: Leading Well: Applying CSI's PPLEs to Promote Organizational Wellness

10/7/2016
SACES: CSI Chapter Faculty Advisors Training

10/7/2016
SACES: CSI Chapter Leaders Training